Katolička obnova i konfesionalne tolerancije/netolerancije na širem prostoru Triplex Confinium-a do oko 1630. godine: primjer grada Koprivnice - Petrić, Hrvoje (Array, 2006)
U radu autor obrađuje odnos katoličke obnove te vjerske tolerancije i netolerancije na širem prostoru mletačkih, osmanskih i habsburških krajišta. Kao primjer toga odnosa uzet je grad Koprivnica, smješten u Zagrebačkoj biskupiji.