Književnik, književni opus i mogućnosti historiografskih interpretacija: "egohistorija" Vladana Desnice - Roksandić, Drago (Array, 2006)
Na primjeru literarnog opusa Vladana Desnice istražuje se mogućnosti izvođenja piščeve "egohistorije" iz njegova vlastitog djela.