Zavičajna povijest: pojmovni izazovi - Roksandić, Drago (2005)
U radu se analiziraju pojmovi zavičaj i zavičajna povijest, s težištem na multi- i interkulturnim implikacijama zavičajnosti shvaćene kao historijski otvorenog koncepta.
Projekt MZOS
HRV