HIDIS _Prvi znanstveni skup o hrvatskome kao drugome i stranome jeziku - Gulešić Machata, Milvia (Array, 2006)
Pod pokroviteljstvom Sveučilišta u Zagrebu sredinom listopada održan je prvi znanstveni skup Hrvatski kao drugi i strani jezik, koji se bavio poučavanjem i proučavanjem onih koji ga uče kao neizvorni govornici. Skup je na jednome mjestu okupio najrazličitije stručnjake koji se bave tim interdisciplinarnim pordučjem: teoretičare učenja i usvajanja jezika, lektore i nastavnike hrvatskoga kao stranoga i drugoga na hrvatskim i inozemnim obrazovnim ustanovama. Izlagnanjima, posterima, predstavljanjem knjiga, priručnika i programa sudionici Skupa pokazali su kako je to područje znatno napredovalo posljednjih godina.