Bodljikavi svijet i priče o ljubavi - Lugarić, Danijela (Array, 2006)
Riječ je o kritici dvaju romana Irene Vrkljan, Naše ljubavi, naše bolesti (2004) i Zelene čarape (2005). U radu su povezuju paralele s prethodnim proznim uradcima Irene Vrkljan te se zaključuje da se spisateljica, nakon iskoraka u žanr krimića početkom 21. stoljeća, vraća svomu karakterističnom intimističko-ispovjednom pismu.