Antisemitizam u Sisku na prijelazu stoljeća (1897. – 1903.). Prilog proučavanju židovstva u gradu Sisku - Klasić, Hrvoje (Array, 2001)
U radu se objašnjava pojava i vrste antisemitizma u gradu Sisku na prijelazu 19. u 20. stoljeće, kao sredstva političkog, vjerskog i ekonomskog pritiska na sisačke Židove.