"Filozofska istraživanja" kao projekt integrativnog mišljenja - Čović, Ante (Array, 2006)
U radu autor, kao glavni i odgovorni urednik časopisa "Filozofska istraživanja", a na početku novoga mandata, prikazuje 25-godišnju povijest časopisa, njegova dosadašnja postignuća i značaj u sferi filozofije i širem kulturnom kontekstu, pružajući pogled i u budućnost te perspektive časopisa. Pritom kao glavno postignuće i buduću zadaću časopisa tematizira - integrativno mišljenje.