Bioetika na djelu - Jurić, Hrvoje, filozof (Array, 2005)
U radu se, na temelju prikaza znanstvenih manifestacija "Lošinjski dani bioetike" i "Bioetički forum za jugoistočnu Europu", razmatra stanje i perspektive bioetičkih rasprava i institucionalizacije, s naglaskom na područje jugoistočne Europe.