Propitivanje pojma selektivne tradicije na primjeru udruge Čuvarice ognjišta Krasno - Kelemen, Petra (Array, 2005)
U članku se, slijedeći pojam selektivne tradicije Raymonda Williamsa, analiziraju elementi koje udruga Čuvarice ognjišta Krasno izabire iz nasljeđa lokalne zajednice. Također, promatra se mjesto Udruge u životu zajednice, smjernice njezina djelovanja te značenje koje joj pridaju stanovnici Krasna, kako članovi Udruge, tako i oni koji nisu izravno uključeni u njezin rad.