Put za Donji Lapac. Ili kako je Banska Vlast postupala sa spekulantima u Banovini Hrvatskoj - Šute, Ivica (Array, 2005)
Na primjeru tzv. nesavjesnih speklanata autor analizira sadržaj i učinke interventnih mjera Banske Vlasti u gospodarskom i socijalnom životu predratne Hrvatske (1939.-1941.). Zaključuje kako unatoč provedenim mjerama nije došlo do ostvarenja priželjkivanih posljedica uravnoteženja cijena i „ zaleđivanja“ njihovog eventualnog novog rasta jer one rastu cijelo vrijeme postojanja Banovine.