La mort dans le drame croate contemporain - Senker, Boris (2006)
'Suvremena hrvatska drama' u ovom izlaganju odnosi se na hrvatske dramske tekstove od početka 80-ih godina do 2001, a smrt se u njima problematizira kao tema dijaloga, dramski lik, način razrješenja konflikta u drami ili dramski svijet. Ustvrđuje se što suvremena drama preuzima od tradicije, a čime se toj tradiciji suprotstavlja. Teze se potkrepljuju primjerima iz drama L. Kaštelan, S. Šnajdera, I. Sajko, N. Mitrović Nuić, i. Vidića i dr.
Projekt MZOS
FRA