Eufemizmi u Anićevu rječniku - Pasini, Dinka (Array, 2005)
Eufemizam je jedna od leksikografskih oznaka za obilježenost u Anićevim rječnicima. Anić eufemizam definira kao blažu riječ. Da ih je jako teško identificirati, dokaz je samo 25 eufemizama u Anićevu rječniku hrvatskoga jezika. Sociolingvistički promatrano, eufemizmi su pozitivno obilježene riječi. Oni se pojavljuju umjesto riječi koje se smatraju, s društvenoga stajališta neprikladnima, jer mogu povrijediti nečiji obraz.Drugim riječima, eufemizmi zamjenjuju tzv. negativno obilježene riječi ili disfemizme.