Probno sondiranje Velike pećine u Kličevici kod Benkovca - Karavanić, Ivor (Array, 2006)
Probno je sondirana Velika pećina u Kličevici kod Benkovca. Ustanovljena je plitka stratigrafija s više slojeva. Na temelju kamenih alatki determinirana je musterijenska materijalna kultura, a otkriveni su i faunistički nalazi. Velika pećina je prvo špiljsko paleolitičko nalazište na području sjeverne Dalmacije s utvrđenom stratigrafijom, koje je vrlo perspektivno za daljnja istraživanja.