Ostava rimskog novca i srebrnog posuđa iz Petrijanca - Šiša - Vivek, Marija (Array, 2005)
U radu se iznose spoznaje o rimskoj ostavi novca i srebrnog posuđa nađenoj u mjestu Petrijanec kod Varaždina u listopadu 2005. godine. Ostava sadrži 27735 komada posrebrenog brončanog novca te 3 srebrna tanjura. Prema nalazima novca ostava se datira u 294. godinu. Postoji mogućnost da ostava tvori cjelinu s ostavom zlatnih predmeta iz Petrijanca iz 1805. godine.