Usklađivanje programa Croaticuma s CEF-om - Pasini, Dinka (Array, 2005)
Croaticum je središnji nacionalni lektorat za hrvatski kao drugi/strani jezik na Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Program jezičnih vježbi Croaticuma usklađuje se s CEF-om (Zajedničkim europskim okvirom). Jezične vježbe temelje se na tradicionalnoj podjeli na tri razine jezične kompetencije: osnovnu, srednju i naprednu. Sve tri razine usporedive su s referentnim stupnjevima Okvira: osnovna s B1, srednja s B2, a napredna s C1.