Lokalitet: Viničica - Olujić, Boris (Array, 2005)
Od 2002. godine na lokalitetu Viničica kod Josipdola ekipa projekta "Naselja i komunikacije u kontekstu veza jadranskog priobalja i unutrašnjosti" sustavno istražuje ostatke velikog japodskog naselja. U lipnju 2004. godine obavljana je treća sezona redovitog sustavnog istraživanja.