Zapisi o modernističkom romanu - Klepač, Tihana (Array, 2005)
Morton Levitt u Velikanima modernizma-studije o romanu predstavlja atmosferu modernizma i formalne zakonitosti modernističkog romana. Pri tome se osvrće na četiri aspekta modernističke književnosti: na pripovjedača i fokalizaciju, na njezinu dvosmislenost, na sustav vjerovanja (humanizam i pozitivne vrijednosti), te na židovsko iskustvo opisano u modernističkim romanima. Pokazujući kako su modernisti mijenjali i prilagođavali zakonitosti romana da bi došli do novih oblika i razina Levitt zaključak ostavlja otvorenim potvrđujući time modernističku nesigurnost i višeznačje interpretacije.