Kako ukrajinski govornici ovladavaju fonetikom i fonologijom hrvatskoga jezika - Fuderer, Tetyana (Array, 2004)
U članku se raspravlja o poteškoćama na fonetskoj i fonološkoj razini na koje nailaze govornici istočnoslavenskih jezika (u konkretnom slučaju govornici kojima je materinski jezik ukrajinski) u procesu ovladavanja hrvatskim kao stranim jezikom. Pod poteškoćama na razini fonologije u ovome će se radu podrazumijevati poteškoće u ovladavanju izgovora pojedinih hrvatskih glasova, samoglasnika i suglasnika, a na razini fonetike – poteškoće u ovladavanju prozodijskim sustavom hrvatskoga jezika.