Deset razloga za novi redoslijed padeža - Jelaska, Zrinka (Array, 2006)
U članku se navodi deset razloga za novi redoslijed padeža (NAG DL I V) prema načelima čestote, gramatičkoga položaja, značenjske određenosti i ističanja obličnih jednakosti i razlika. Pokazuju se i nedostatci poučavanja tradicionalnim rasporedom koji ne omogućuju potpuno metjezično ovladavanje padežima izvornih govornika. Navode se i dosadašnja iskustva s padežnim redoslijedima različitima od tradicionalnih.