Mjesto urbane sociologije u okviru opće sociologije - Čaldarović, Ognjen (Array, 1982)
U radu se daje pregled argumenata o stupnu izdvojenosti posebnosti urbane sociologije u korpusu opće sociologije. Raspravlja se o nastanku urbane sociologije te o njenom razvitku u drugoj polovici 20. stoljeća.