The Possibility of Applaying the Calculus of Functional Dependences to a Knowledge Base - Mateljan, Vladimir (2000)
U ovom radu pokazana je mogućnost primjene računa funkcijskih zavisnosti u bazi znanja. Pokazuje se mogućnost dobivanja odgovora iz baze znanja, kako preko zatvarača lijevih strana implikacija, tako i grafički preko shema odgovora. Pokazuje se da je moguće nakon dobivanja prstenastog pokrivača skupa implikacija u bazi znanja, formirati sheme odgovora i preko njih dobivati odgovore.
ENG