Norme za poznatost i predočljivost 480 imenica hrvatskog jezika - Tadinac, Meri (Array, 1992)
Cilj ovog normativnog istraživanja bio je određivanje poznatosti i predočljivosti za korpus od 480 imenica našeg jezika sa svrhom da se olakša odabir podražajnih čestica onima istraživačima kojima je za pokuse potreban verbalni materijal određenih svojstvava. Poznatost je definirana kao čestina dolaženja u kontakt s određenom riječju, a predočljivost kao lakoća kojoj riječ pobuđuje senzorno iskustvo u obliku mentalne reprezentacije stvari ili događaja. Oba svojstva procjenjivana su na skali od sedam stupnjeva. U istraživanju je sudjelovalo 180 ispitanika. Navode se norme poznatosti i predočljivosti za procjenjivane riječi i razmatra se njihova primjenjivost.