"Bjelokosni plenarij" - prilog poznavanju najstarije povijesti Riznice zagrebačke katedrale - Milinović, Dino (Array, 2005)
Studija donosi moguću interpretaciju "plenarija od bjelokosti", najstarijeg sačuvanog predmeta u Riznici zagrebačke katedrale, koji je u prethodnoj literaturi najčešće označen kao korice liturgijske knjige. Premda su bjelokosni reljefi jedini sačuvani izvorni dio plenarija, opisi u najstarijim imovnicima pružaju nam mogućnost rekonstrukcije njegova izgleda te ukazuju na njegovu liturgijsku namjenu, koja je neposredno vezana uz posebno vrijednu relikviju zagrebačke crkve - česticu "Gospodinova drveta".