Kanon u "međuknjiževnim zajednicama" i interkulturna povijest književnosti (u tezama) - Kovač, Zvonko (2005)
U radu se govori o književnom kanonu u složenim "međuknjiževnim zajednicama", s primjerima iz južnoslavenskih književnosti te se daje (u tezama) teorijski nacrt interkulturne povijesti književnosti, kao skup metodoloških usmjerenja za proučavanje specifičnoga interliterarnoga konteksta.
nedostaju podaci na engleskom jeziku
Projekt MZOS
HRV