Kanon u "međuknjiževnim zajednicama" i interkulturna povijest književnosti (u tezama) - Kovač, Zvonko (Array, 2005)
U radu se govori o književnom kanonu u složenim "međuknjiževnim zajednicama", s primjerima iz južnoslavenskih književnosti te se daje (u tezama) teorijski nacrt interkulturne povijesti književnosti, kao skup metodoloških usmjerenja za proučavanje specifičnoga interliterarnoga konteksta.