ISBD(CR) : prerađeno izdanje ISBD(S)-a - Barbarić, Ana (Array, 2004)
U radu su prikazane razlike između ISBD(S)-a i njegovog prerađenog izdanja, ISBD(CR)-a, objavljenog 2002. godine. Glavna novina ISBD(CR)-a je uvođenje pojma neomeđene građe, koji obuhvaća serijske publikacije i integrirajuću građu. Integrirajuća građa obuhvaća građu koja se osuvremenjuje poput publikacija koje imaju uvez sa slobodnim listovima i mrežnih mjesta. U radu su prikazane i promjene pojedinih propisa te novi propisi koji su se pojavili u drugom izdanju. Dio opisanih promjena pravila standarda uključuje prikaz preciznijih uputa za opis elektroničke neomeđene građe.