Polisemija pridjeva: sprega sintaktičkih i semantičkih struktura - Raffaelli, Ida (Array, 2004)
U radu se na primjeru starofrancuskih pridjeva kojima su se imenovali neki od osjećaja upućuje na važnost uočavanja međusobne uvjetovanosti sintktičkih i semantičkih struktura koje uvjetuju polisemičnu strukturu pridjeva. posebno se ističe važnost definiranja konteksta i različitih kontekstualnih razina u kojima se se leksička jedinica pojavljuje, a koji, prema tumačenjima kognitivne lingvistike, predstavljaju kognitivne mehanizme s pomoću kojih možemo proniknuti u strukturu konceptualnih kategorija.