Prvi znanstveni skup - Hrvatski kao drugi i strani jezik, Zagreb, 14. i 15. listopada 2005. - Udier, Sanda Lucija (Array, 2005)
U Zagrebu je 2005. održan prvi znanstveni skup posvećen hrvatskomu kao stranomu i drugomu jeziku. Na jednome mjestu okupili su se svi koji se bave tim područjem – od teoretičara učenja i usvajanja jezika do lektora i nastavnika hrvatskoga kao stranog i drugog na brojnim obrazovnim ustanovama u Hrvatskoj i inozemstvu. Izlaganjima, izložbom postera i predstavljanjem knjiga, sudionici Skupa pokazali su da se toj temi pridaje sve veća pozornost te da je to područje znatno napredovalo posljednjih godina.