Raskorak u procjenama psihosocijalne klime u kaznenim ustanovama između osuđenika i osoblja - mogući indikator konflikata - Ajduković, Marina (Array, 1992)
U radu se analizira sukladnost procjena psihosocijalne klime kod osuđenika i kod osoblja u kazneno-popravnim domovima hrvatske. Pokazalo se da su procjene psihosocijalne klime koje su dali osuđenici nepovoljnije od poluotvorenog režima. Značajno nesuglasje utvrđeno je između osoblja i osuđenika u zatvorenim kazneno-popravnim domovima za dimenzije međuljudskih odnosa, programske orijentacije i funkcioniranja sistema, dok su socio-spacijalne dimenzije okoline procijenili slično, i to kao izrazito nezadovoljavajuće.