Ortografska analiza u ruskim reklamama - Čelić, Željka (2005)
Proizvodi i reklame prodiru na tržišno i jezično područje Ruske federacije prije no što u njima jezikoslovci uklone nenormativne oblike. Članak obrađuje problematiku ortografske prilagodbe, uglavnom engleskih, riječi u ruskom jeziku. Problem nastaje na ortografskoj razini zbog nekonzistentnosti u upotrebi čirilićnoga pisma i označavanja palataliziranosti glasova.
HRV