Vučedolsko naselje na Ervenici u Vinkovcima - Gale, Ina (Array, 2002)
Na području Ervenice u Vunkovcima, tijekom iskopavanja 1994. god. otkriveno je pet otpadnih jama koje pripadaju B-2 fazi Vučedolske kulture. Povezanost sa susjednim tellom Tržnica očituje se u identičnosti keramičkog materijala, te položajem na dva prirodno povišena položaja na lijevoj obali Bosuta, koje dijeli samo utok potoka Ervenice u Bosut.