Ranomodernistička obnova župne crkve u Strizivojni, 1937. godine - Damjanović, Dragan (Array, 2005)
Članak govori o ranomodernističkoj obnovi župne crkve Svetog Martina u selu Strizivojni u središnjem dijelu Slavonije. Barokno – klasicistička crkva sagrađena tridesetih godina 19. stoljeća produžena je 1937. godine, jer više nije svojom veličinom mogla primiti sve župljane mjesta. Proširenje je izvedeno prema planovima vukovarskog inženjera Frana Funtaka, jednog od najznačajnijih projektanata u Slavoniji u prvoj polovini 20. stoljeća. Fran Funtak tada je bio glavni projektant sakralnih građevina u Đakovačko – srijemskoj biskupiji, zahvaljujući potpori koju je imao od strane tadašnjeg biskupa Antuna Akšamovića. Osim crkve u Strizivojni sagradio je tako i crkve u Šidu i Krndiji, a vjerojatno i u Batini, dok je stare crkve u Čereviću i Kukujevcima obnovio. Iako se proširenje crkve u Strizivojni događalo u vrijeme kada se Slavonija još nije oporavila od posljedica velike gospodarske krize, osim male potpore Savske banovine i Đakovačke biskupije, obnova je gotovo u cijelosti financirana sredstvima lokalnog stanovništva, osobito seoskih žena.