Ostavljeno veslo na galiji nacije: književni modernizam i kultura putovanja - Duda, Dean (2005)
Kultura putovanja kao postdisciplinarno polje razmjene između književnosti, kulturalnih studija i povijesti putovanja jedno je od novijih područja istraživanja. Modernizam kao distinktivno razdoblje u povijesti književnosti jest svojevrsna dijakronijska prijelomnica u povijesti književne obrade putovanja. U tekstu se pokušava propitati posebnost modernističke figure putnika, njegova diskurzivna tvorba i dijakronijsko trajanje.
Projekt MZOS
HRV