Izvori za povijest sakralne arhitekture na području Vrbovečkog arhiđakonata (17.-19.st.) - Botica, Dubravka (Array, 2004)
U radu su prikazani rezultati istraživanja sakralne arhitekture Vrbovečkog arhiđakonata na osnovu istraživanja arhivskih podataka, u razdoblju od početka 17. stoljeća do sredine 19. stoljeća. Taj aspekt istraživanja do sada nije bio zastupljen u istraživanjima umjetnosti tog područja. Na osnovu arhivskih podataka donose se nove interpretacije i datacije arhitekture (župne crkve u Velikoj Erpenji i Sutlanskoj Poljani), kao i podaci o brojnim zahvatima koji danas nisu vidljivi (kapela u Bregima Kostelskim). rad pokazuje važnost temeljitih arhivskih istraživanja u proučavanju sakralne arhitekture ranijih razdoblja.