Pristup ekohistoriji Podravine prema osmanskim izvorima - Moačanin, Nenad (Array, 2005)
Dio Podravine pod osmanskom vlašću nije bio homogen u upravnom, etničkom i vjerskom pogledu. Granica između pravog krajišta i civilnog područja bila je krajnje fluidna, proizvodeći neku vrstu višestrukog "sub-confinia".