Figuralne umjetnosti renesansnoga doba u Hrvatskoj - Fisković, Igor (2004)
U radu se sintezno obrađuje figuralna umjetnost renesansnog razdoblja u Hrvatskoj.
Rad je dopunjen i za potrebe časopisa šire kulturološkog profila donekle promijenjeni tekst istog istraživača objavljen među uvodnim člancima izdanja koje je u vidu kataloga pratilo veliku izložbu "Hrvatska renesansa", priređenu u Francuskoj i Zagrebu.
Projekt MZOS
HRV