Opći problemi hrvatskih časopisa ranih osamdesetih. Doprinos Milivoja Solara časopisnoj praksi i teoriji - Brešić, Vinko (Array, 2005)
Analiza rada zagrebačkog sveučilišnog profesora i književnog teoretičara Milivoja Solara, hrvatskih časopisa ranih oamdesetih godina 20. st. problematizira ključna pitanja časopisne prakse i teorije te je jedinstven prilog ne samo u autorovu opusu već i u literaturi o periodici uopće.