Zivot i djelo Antuna Pušiča II - Talan, Nikica (Array, 2005)
Članak je drugi dio preglednoga teksta o Antonu Pušiću (1760-1838), doktoru književnosti i znanosti i časniku dubrovačke mornarice te članu Portugalske mornarske akademije, dobrom poznavaocu portugalskog jezika i književnosti koji je u svoje vrijeme puno učinio za kulturne veze Dubrovnika i Portugala.