Prilozi ikonografiji reljefa hrvatskoga kralja iz XI. stoljeća - Fisković, Igor (Array, 2001)
S ciljem razrješavanja značenja znamenitog reljefa s likom vladara na prijestolju i dva pratioca iz XI. stoljeća u splitskoj krstionici, analiziraju se glavni ikonografski elementi prikaza. Njihovim prepoznavanjem učvršćuje se teza o predočenju zemaljskog kralja, te raščlanjuje dosad neobrađena umjetnička građa važna za spoznavanje mogućeg podrijetla likovne i idejne zamisli odličnoga djela.