Problemi historijske sintakse zamjenica u južnoslavenskim jezicima (model ličnih zamjenica) - Peti, Anita (Array, 1993)
U raspravi se govori o problemima sintakse i semantike ličnih zamjenica u južnoslavenskim jezicima. Iznova se postavljaju pitanja vezana uz supostojanje naglašenih i nenaglašenih oblika u paradigmi tijekom historijskog razvoja. Dosadašnjoj se podjeli na kratke i duge, naglašene i nenaglašene, dodaju i kratki i naglašeni oblici zamjenica, čije se postojanje pokušava opravdati historijskom analizom. Uz to, naznačuju se pitanja vezana uz problem zamjenjivanja, a govori se o leksičkom i gramatičkom značenju u svjetlu "otvorenih" i "zatvorenih" grupa.