Vučedol - prapovijesno srce Europe - Durman, Aleksandar (Array, 2003)
Na prapovijesnom lokalitetu Vučedol, u dugom kontinuitetu, posebno se ističe razdoblje između 3500. do 2500. pr. Kr. kad je ovaj položio bio europsko civilizacijsko središte.