Zahtjev za drukčijom percepcijom - Lugarić, Danijela (Array, 2005)
Clanak je osvrt na roman Vladimira Sorokina Plavo salo. Tematiziraju se neki od ključnih elemenata postmodernističke književnosti: simulakrum, izbjegavanje linearne naracije, demitologizacija institucije književnosti i književnoga djela.