Brončanodobna posuda iz Crnačke špilje - Osterman, Jasmina (Array, 2005)
U sklopu projekta „ Zaštita ogulinske špiljske spužvice“ provodila su se, u proljeće 2004. godine, ronilačka istraživanja u Crnačkoj špilji kod Jezerana.Tom prilikom su izronjeni fragmenti prapovijesne keramike, koji su svi pripadali jednoj većoj posudi.