List Muraköz – Megyimurje kao organ mađarske okupacijske vlasti u Međimurju (1941-1943) - Hutinec, Goran (Array, 2005)
Nakon okupacije Međimurja u travnju 1941. godine, Mađarska je agresivnim mjerama pokušala pretopiti lokalno hrvatsko stanovništvo u korpus mađarske nacije. Jedno od sredstava kojim se pritom služila bio je dvojezični list Muraköz – Megyimurje. Djelovao je od druge polovine 1941. do sredine 1944. godine, i pritom s konzervativnih pozicija propagirao planove obnove teritorijalno-političkog jedinstva nekadašnjih Zemalja krune sv. Stjepana. List se isticao u pokušajima mađarizacije lokalnog stanovništva, te propagandnom djelovanju u korist ratnog napora Mađarske i njenih osovinskih saveznica. S vremenom je zbog sve neizvjesnijeg ishoda rata prednost dobilo izvještavanje o ratnim zbivanjima, no podrška velikomađarskoj ideji nije dovođena u pitanje sve do obustave tiskanja lista.