Bestežinska ozbiljnost Ivana Slamniga - Peruško, Ivana (2004)
Tekst analizira na primjeru jedne Slamnigove i jedne Mihalićeve pjesme dva suprotna modela stvaranja. Jednome je princip i rezultat tzv. besmrtna ozbiljnost i lakoća stvaranja (Italo Calvino, Američka predavanja), a drugome upravo smrtna ozbiljnost.
Projekt MZOS
HRV