Prva sezona istraživanja lokaliteta Pavlova pećina - Šošić, Rajna; Kalafatić, Hrvoje (2004)
U radu se donose preliminarni rezultati istraživanja lokalitea Pavlova pećina u Hrvatskom zagorju. Na nalazištu su na vrlo malome istraženom prostoru otkriveni brojni arheološki i faunistički ostaci iz prapovijesti, antike i srednjeg vijeka. Najzanimljiviji je nalaz rimske lampice datirane ma kraj 1. i početak 2. st. te ulomak ruba licenske posude ukrašene sedmorednom trakom. Osim toga pronađena su i dva sredjnovjekovna noža te ulomak brončanodobne igle.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV