Rukopisni Dictionarium Latino-Illiricum (1715. - 1716.) Đure Matijaševića - Franić, Ivana (2005)
U radu se predstavlja rukopisni rječnik Dictionarium Latino-Illiricum (1715– 1716), djelo Dubrovčanina don Đure Matijaševića. Rukopis se čuva u knjižnici Samostana Male braće u Dubrovniku. Analizira se autorova leksikografska metoda, te se naznačuje leksičko bogatstvo desne, hrvatske strane.
Projekt MZOS
HRV