Informiranost o obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti - Kufrin, Krešimir (Array, 2004)
U članku se prezentiraju rezultati anketnog istraživanja provedenog ljeti 2003. godine na uzorku od 1500 ispitanika iz Zagreba (900) i Rijeke (600), koji se odnose na informiranost o proizvodnji energije i njezinu utjecaju na okoliš, proizvodnji i potrošnji energije u Hrvatskoj te - najvećim dijelom - energiji biomase. Istraživački projekt realiziran je suradnjom Energetskog instituta Hrvoje Požar, Zavoda za sociologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu i nevladine organizacije Eko Liburnia.