Posuđivanje u hrvatski jezik u dvama razdobljima - Skelin Horvat, Anita (Array, 2004)
U radu se istražuju i uspoređuju karakteristike posuđivanja u hrvatski jezik u dvama vremenski odvojenim razdobljima. Kao temelj za korpus izabrane su dnevne novine objavljene između 1970. i 1975. godine te iste novine objavljene između 2000. i 2004. godine. Na temelju građe prikupljena su dva vremenski odvojena korpusa sastavljena od tuđica, posuđenica i prevedenica koja su se upoređivala s obzirom na kategorije, potvrđenost i porijeklo tuđica, posuđenica i prevedenica. U ovom se članku korpusi analiziraju i uspoređuju s obzirom na porijeklo tuđica, posuđenica i prevedenica.