Ljubavni mit i rodne razlike u romanima Elfriede Jelinek - Lacko Vidulić, Svjetlan (2004)
Kritička destrukcija mita o romantičnoj ljubavi i njegove sprege s rodnim stereotipima i tzv. patrijarhalnim društvenim strukturama predstavlja tematsku konstantu u romanima austrijske književnice Elfriede Jelinek, napose u romanima Michael (1972), Die Liebhaberinnen (1975), Lust (1989) i Gier (2000). S promjenama u društvenom i diskurzivnom okruženju, autoričina feministička mitokritika djeluje sve grotesknije: gotovo kao zazivanje društvene i diskurzivne konstelacije koja polako tone u &laquo ; patrijarhalnu&raquo ; prošlost.
Projekt MZOS
HRV